Produkter
Korkplade til væg
Der er flere markante fordele ved at bruge korkplader, det bidrager til et bedre indeklima, det har isolerende egenskaber, reducerer støj og forbedrer akustikken i rummet. Derudover stabiliserer kork også luftfugtigheden og reducerer varmetab. Det betyder, at du vil kunne opnå en mere behagelig temperatur i rummet, samtidig med at du sparer på energiregningen.
Specifikationer
Materiale:
100% naturlig kork
Længde:
90
Bredde:
60
Relaterede produkter
Ydeligere Information
KORKPLADE - OPSÆT KORKPLADER OG FORDEBRE INDEKLIMAET
En korkplade skal akklimatiseres for optimal finish. Det er vigtigt at pladen er akklimatiseret i minimum 48 timer, med samme rumtemperatur som det skal opsættes. Før du går i gang med at opsætte korkpladerne er det vigtigt at rengøre overfladen. Overfladen skal være jævn, tør, fri for fedt, støv og andre substanser, som kan forhindre den fulde effekt af limen. Wakol D3540 korklim er en tyk væske som påføres med en fin malerrulle.
Påfør væg og korkpladen et tyndt men tæt lag lim og afvent herefter at limen bliver gennemsigtig. Når begge flader er blevet gennemsigtige, påføres korkpladen væggen. Vi anbefaler at montere korken præcist og med omhu, idet limen binder med det samme. Wakol 3540 Kork Lim instruktion.
Kork er et natur materiale og korkpladerne vil kunne give sig, som alle andre naturmaterialer. Ved større overflader anbefaler vi at opsætte pladerne i forbandt eller halvforbandt. Det er vigtigt at pladerne presses mod hinanden, så de kun lige kan komme på plads.
FAKTA OM KORK
Vidste du at kork er barken fra korkegetræet som blandt andet vokser i Portugal. Det er et super materiale som er 100% naturligt. Barken høstes med specielle økser af professionelle hvert niende år, uden at træet fældes. Det sikrer korkskovene vedligeholdelse. Når korken er fjernet, begynder træet at gendanne ny korkbark og producerer mere ilt. Et korkegetræ er med til at udligne millioner tons af CO2. Efter høsten af barken absorberer træet nemlig mere CO2. For et træ får man ca. 40-60 kilo bark. Læs mere om kork her!
Læs artikel på LinkedIn her.